Drăguțanu pleacă „cu sufletul împăcat”, Cioclea vine cu promisiuni mari

Captură video: publika.md

Captură video: publika.md

„Plec cu sufletul împăcat”, a declarat astăzi fostul guvenator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia învestirii noului guvernator al BNM, Sergiu Cioclea.

„A trecut o lună de la numirea noului guvernator, și în această perioadă am avut ocazia să discutăm cu domnul Cioclea despre lucrurile cheie care se întâmplă în BNM și în afara ei. Îi urez domnului Cioclea multă răbdare, multă tărie și suficient timp și atentie asupra cerințelor publicului larg, pentru a ințelege ce urmează să facă pe viitor. Eu plec cu sufletul împăcat, noul guvernator are niște calități excepționale și este inegalabil la momentul actual”, a declarat Dorin Drăguțanu, citat de publika.md.

În cadrul conferinței de presă, președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a urat noului guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, să facă față provocărilor care urmează. „Sunt sigur ca va face acestora, datorită experienței și pregătirilor sale occidentale. Va fi nevoit să facă față și provocărilor din partea politicului, precum a avut ocazia să vadă la sedința Parlamentului, dar să raspundă acestora cu respect”, a declarat Andrian Candu.

Noul șef al BNM, Sergiu Cioclea, a declarat că este pregătit pentru a face față tuturor încercărilor în calitate de guvernator.

„Mă voi strădui să discut cât mai rapid cu toți angajații, pentru a înțelege ce a fost făcut în timpul domunlui Drăguțanu și ceea ce trebuie de făcut pentru a îmbunătăți situația economico-financiară din țară. Vom avea parte de lacrimi, de sudoare și de sânge”, a mai spus Cioclea.

Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, a fost numit în funcţia de guvernator al băncii centrale în data de 11 martie, cu voturile a 61 de deputaţi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public organizat, în premieră, la iniţiativa președintelui Parlamentului.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.