Premierul Pavel Filip, apel către cetățeni: Consumați produse locale

Pavel Filip în vizită la „Agromaxer” SRL. Foto: gov.md

Pavel Filip în vizită la „Agromaxer” SRL. Foto: gov.md

Guvernul de la Chișinău este determinat să-i susțină pe producătorii agricoli, atât prin politici de sprijin, prin accesul la credite de dezvoltare, importul direct al motorinei, negocierea unor granturi cu partenerii externi, cât și prin crearea unui mediu de afaceri mai atractiv pentru cei care vor să investească în economia R. Moldova.

Declarația a fost făcută luni, 11 apriie, de către premeirul Pavel Filip, aflat într-o vizită la câteva întreprinderi agricole importante din raionul Criuleni, printre care Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” și „Agromaxer” SRL din satul Onițcani, unul dintre cei mai mari producători de legume din R. Moldova.

Gustând din legumele recoltate la întreprinderea din Onițcani menţionată, premierul Pavel Filip a venit cu un apel față de cetățenii R. Moldova să consume produsele locale, care sunt ecologice și gustoase, și să susțină în așa mod producătorii autohtoni.

Potrivit premierului, agricultura reprezintă o prioritate pentru Guvern.

„Ministerul agriculturii este Ministerul țării. Susținem centrele de excelență și inițiativele care, prin rezultatele obținute, pot deveni exemple de urmat pentru celelalte instituții de cercetare din țară. Vom sprijini instituțiile și întreprinderile cu tradiție din R. Moldova, pentru că anume ele ne fac mai competitivi ca țară”, a spus Pavel Filip, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Pavel Filip a dat asigurări că Guvernul de la Chișinău îi va sprijini pe agricultorii care aduc plusvaloare şi contribuie la dezvoltarea ţării.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.