Protestele din 24 aprilie pot fi marcate de violenţe?

Captură video: publika.md

Captură video: publika.md

Unii formatori de opinie susțin că protestele anunţate pentru ziua de duminică, 24 aprilie, ar putea degenera în violențe. Astfel de opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

Potrivit analistului media Cristian Tabără, protestele anunţate ar putea fi marcate de acţiuni de violenţă. „Eu înţeleg rolul protestelor, dar nu înţeleg rolul cauciucurilor. Perdeaua de fum i-ar panica pe oameni. Există experienţa anterioară a Republicii Moldova, există experienţa Ucrainei. Situaţia ar putea scăpa de sub control”, a spus Tabără, citat de IPN.

La rândul său, Roman Mihăeş, consideră că protestele din 24 aprilie ar putea fi marcate de violenţe. „Scopul urmărit de către organizatorii protestului este de  a face presiuni asupra guvernării, ca în cele din urmă să cedeze şi să plece. Dar este clar că aşa ceva nu se obţine cu un protest paşnic de o singură zi. Cel mai probabil că se va recurge la violenţe, la acţiuni extremiste”, crede Mihăeş.

Pe de altă parte, analistul Cornel Ciurea consideră că nu se va întâmpla nimic, iar protestul nu va fi atât de masiv. „Lucrurile au început să se amelioreze, se revine la albia normală în ceea ce privește relaţiile cu UE, dar şi cu Moscova. Cred că organizatorii nu vor reuşi să adune mulţi protestatari. Nu cred că se va da o lovitură”, a declarat Ciurea.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.