Martorii lui Filat nu știu de ce sunt chemați în instanță. Procuror: Sunt chemați fără motiv

Vlad Filat. Foto: unimedia.info

Vlad Filat. Foto: unimedia.info

Martorii pe care Vlad Filat i-a chemat în instanță ca să depună depoziții în dosarul său confirmă declarațiile procurorului că nu au tangență cu dosarul în care figurează fostul premier.

Mai multe persoane care au apărut vineri într-o listă a martorilor pe care a întocmit-o apărarea lui Filat au declarat portalului Deschide.md că nu cunosc de ce ar putea fi chemați în instanță pentru că nu au nicio tangență cu cazul.

„Nu cunoșteam acest lucru. Sunt la București și voi reveni doar după sărbătorile de Paște”, a declarat Nicolae Platon, fost șef al Fiscului.

Și Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor nu vede de ce Filat l-ar chema ca martor. „Straniu sa-mi văd numele în «liste». Cred că a fost o glumă nereușită”, a susținut el.

O reacție similară a avut și vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc: „Nu sunt la curent cu ce aș putea fi de folos și nu am comunicat prealabil cu nimeni la acest subiect”.

„Nu a fost discutat prealabil cu nimeni și nu știu despre ce aș putea vorbi în instanța atâta timp cât procesul nu este unul public, iar noi nu știm evoluția lui. Dacă ar fi public, aș merge cu plăcere pentru că nu am nimic de ascuns”, a declarat și deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi.

Amintim că avocatul lui Filat a cerut să-i fie acceptați ca martori aproximativ 30 de persoane. Procurorii susțin însă că persoanele din lista respectivă nu au nicio tangență cu obiectul învinuirii.

„Nu au nicio tangență cu obiectul cauzei penale, cu ceea ce se examinează și ce formează obiectul învinuirii”, a declarat procurora Adriana Bețișor.

Mai mult, ea susține că de fapt scopul apărării este ca să fie divulgate informații confidențiale, pentru că o parte din martorii ceruți de Filat figurează ca martori într-un alt dosar, administrat de Procuratura Anticorupție.

„O parte din figurează în dosarul care este în procedura Procuraturii Anticorupție și nu este în obiectul în cauza de pe rolul instanței. Este un risc pentru că ceea ce vor spune trebuie menținut în confidențialitate, iar dacă vor fi divulgări de informație, acesta este și de fapt scopul apărării”, a opinat Bețișor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.