Scopul „bine determinat” al avocatului lui Filat: își divulgă martorii, apoi se plânge

Igor Popa. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Igor Popa. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Igor Popa, avocatul fostului premier Vlad Filat, a divulgat cel puțin un martor al apărării. Ulterior, tot Popa s-a plâns că apariția în presă a numelor martorilor ar prejudicia desfășurarea procesului de judecată în dosarul Filat.

Zilele trecute, avocatul Popa a anunțat că apărarea are o listă de martori, menționând în acest sens numele lui Dorin Drăguțanu, fostul guvernator Băncii Naționale a Moldovei (BNM), dar sugerând și care ar fi alte persoane.

„Noi așteptăm ca în instanță să apară și martorii apărării, printre care și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, sunt și mulți funcționari cu înalte funcții în acest stat care au fost responsabili direct de frauda bancară și sunt vizați direct în ceea ce s-a întâmplat în sistemul financiar-bancar”, a declarat Popa.

Cei care cunosc bine dosarul Filat nu au cum să nu știe la ce persoane s-a referit apărătorul lui Filat.

Ulterior, în presă a apărut o listă cu potențialii martori ai lui Filat, fapt care a fost criticat de Popa, precum că ar prejudicia cazul, asta după ce chiar el a numit sau a sugerat mai mulți potențiali martori. „Publicarea acelei liste parțiale de martori și anumite elemente din circumstanțele cauzei, poate afecta grav bunul mers al acestui proces de judecată”, a spus avocatul lui Filat.

Pe de altă parte, procurora Adriana Bețișor a sugerat că această „scurgere de informații” ar fi fost făcută intenționat de apărare, care era cea mai interesată în această privință.

„Prima persoană care a făcut o dezvăluire a acestei liste a fost tot domnul Popa, care a spus că e vorba de Dorin Drăguțanu. Eu cred că acest scop de a face publică o listă, mai ales că avocatul a spus cine este în lista lor, a fost un scop bine determinat din partea dumnealor. Reieșind din faptul că domnul avocat a spus cine este unul dintre martorii din acea listă, adică a început din propria inițiativă să dezvăluie această listă, rămâne singuri să trageți concluzia pe marginea la ceea ce s-a făcut anterior și condamnarea care se face astăzi”, a declarat Adriana Bețișor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.