Deputați: Referendumul iniţiat de Platforma DA nu este necesar

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Referendumul iniţiat de Platforma DA nu este necesar, iar justiţia trebuie să decidă definitiv în această problemă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV.

Potrivit preşedintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov, problemele pe care le invocă Platforma DA au fost soluţionate.

„Nu vreau să pun la îndoială deciziile instanţelor judecătoreşti. Dar la decizia Curţii de Apel privind referendumul apar semne de întrebare. Desfăşurarea unui referendum este foarte costisitoare. Ştiu că CEC a contestat deja decizia Curţii de Apel Chişinău. Sper că Curtea Supremă de Justiţie să pună punct în această problemă”, a spus Diacov, citat de IPN.

Anatolie Zagorodnîi, unul din cei 14 deputaţi care au părăsit PCRM pentru a adera la Platforma social-democrată, de asemenea consideră inoportună desfăşurarea unui referendum constituţional.

„Un referendum presupune mijloace financiare, dar se poate rezolva în Parlament. Să vedem cine stă în spatele deciziei Curţii de Apel. Este unul din oamenii supăraţi pentru că nu sunt promovaţi”, a declarat Zagorodnîi.

Deputatul liberal Roman Boţan consideră că, în cazul cu referendumul, unii actori politici au organizat o bufonadă pentru a-şi face imagine.

„Mulţi actori politici încearcă să facă bufonadă pentru ca să-i arate la televiziuni. Lumea trebuie să conştientizeze că mulţi politicieni vor de fapt să rămână în vizor”, a opinat liberalul.

Curtea de Apel Chişinău a declarat în această săptămână drept ilegală decizia CEC prin care a fost respinsă iniţiativa Platformei DA privind organizarea unui referendum constituţional.


„Justiția captivă” obligă CEC să organizeze referendumul inițiat de Platforma DACategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.