Vladimir Putin a câștigat 118.200 de euro în 2015

Vladimir Putin. Foto: Алексей Никольский/пресс-служба президента РФ/ТАСС

Vladimir Putin. Foto: Алексей Никольский/ ТАСС

Președintele rus Vladimir Putin a câștigat 8,9 milioane de ruble (118.200 de euro) în 2015 potrivit declarației sale de venituri făcută publică vineri, la aproape două săptămâni după dezvăluirile care îi acuză pe apropiații săi că au scos 2 miliarde de dolari din Rusia, relatează AFP.

Potrivit declarației sale anuale de venituri, președintele rus a câștigat 8,9 milioane de ruble anul trecut, respectiv 1,3 milioane de ruble mai mult decât în 2014. El are în proprietate un apartament de 77 metri pătrați, un garaj, trei mașini datând din epoca sovietică și o rulotă.

Publicarea declarației de avere a lui Vladimir Putin intervine la două săptămâni după declanșarea scandalului Panama Papers.

Potrivit Consorțiului internațional al jurnaliștilor (ICIJ), apropiați ai lui Putin și în primul rând violoncelistul Serghei Roldughin au ascuns în străinătate până la două miliarde de dolari (1,75 de miliarde de euro) în bănci și în societăți secrete.

Serghei Roldughin ar deține, în plus, și firme offshore care ar avea legături cu societăți ale statului rus, potrivit consorțiului.

Vladimir Putin a negat orice act de corupție, afirmând că Serghei Roldughin a „cheltuit toți banii pe care i-a câștigat pentru a cumpăra instrumente muzicale”, în special două viori și două violoncele, „obiecte unice”.

El a recunoscut totuși joi, în sesiunea sa anuală de întrebări și răspunsuri cu rușii la televiziune, că informațiile dezvăluite în cadrul scandalului Panama Papers sunt adevărate, dar a dat asigurări că acestea nu conțin nimic ilegal și a acuzat SUA că se află în spatele acestor „provocări”.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.