Atenție, apicultori! „Moldsilva” începe combaterea aeriană a dăunătorilor

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Agenţia „Moldsilva” a anunţat astăzi că în perioada 20 aprilie – 1 mai va desfăşura în fondul forestier naţional acţiuni de combatere aeriană a dăunătorilor defoliatori.

Specialiştii „Moldsilva” au identificat aproape 44 mii de hectare afectate de dăunători, dintre care aproximativ 11 mii de hectare pot fi calificate ca focare ce necesită măsuri urgente de protecţie. Cel mai mare volum de lucrări a fost planificat la întreprinderile silvice din Chişinău, Nisporeni, Orhei, Răzeni şi Străşeni.

„Acţiunile de protecţie vor ameliora starea pădurilor, păstrând echilibrul biodiversităţii forestiere, şi vor avea un impact pozitiv asupra suprafeţelor agricole adiacente”, se spune  într-un comunicat al „Moldsilva”, citat de Moldpres.

Instituția a anunţat că lucrările de combatere a dăunătorilor vor fi îndeplinite cu preparatele diflubenzuron şi esfenvalerat care nu sînt periculoase pentru viaţa omului.

În acelaşi timp, specialiştii agenţiei atenţionează proprietarii de prisăci, situate în preajma zonelor unde se va efectua dezinsecţia pădurilor, să ţină închise familiile de albini timp de cinci zile după lucrările de combatere a dăunătorilor. Totodată, în această perioadă este interzisă aflarea animalelor domestice în sectoarele ce vor fi supuse sanitaţiei forestiere, iar populaţiei i se recomandă să nu strângă ciuperci şi să evite odihna la pădure.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.