Fostul deputat Ion Ungureanu, petrecut pe ultimul drum

Ion Ungureanu. Foto: moldpres.md

Ion Ungureanu. Foto: moldpres.md

Fostul deputat în Parlamentul R. Moldova de legislatura a XII-a, avocatul Ion Ungureanu, votant al Declarației de Independență, va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Central din strada Armenească din Chișinău. Ion Ungureanu a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, la vârsta de 56 de ani.

Consiliul de Administrație al Asociației „Parlamentul-90” și-a exprimat profunda îndurerare în legătură cu moartea prematură a lui Ion Ungureanu și a transmis un mesaj în care exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor.

„Moartea lui neaşteptată ne-a zguduit pe toți cei care l-au cunoscut, el venind din generaţia care a trăit din plin febra speranţelor naţionale cele mai legitime şi a ajuns să înfăptuiască o Republică Moldova independentă ca trimis al poporului în Parlamentul R. Moldova. A parcurs un drum de viață plin de evenimente, a activat în diverse funcții ca procuror, fiind mereu un exemplu demn de urmat, fiind promovat și apreciat pentru abnegația, perseverența și atitudinea onestă, obiectivă în munca sa de anchetator, procuror sau procuror militar”, se spune într-un necrolog semnat duminică de Consiliul Asociației veteranilor Procuraturii Republicii Moldova.

Ion Ungureanu, fratele lui Tudor Ungureanu, conducătorul ansamblului etno-folcloric „Tudor Ungureanu”, era unul dintre cei mai versaţi avocaţi de la Chişinău, fiind şi deputat în primele trei parlamente ale R. Moldova. Este unul dintre autorii Legii privind statutul UTA Gagauz-Yeri, participant activ la elaborarea Constituţiei şi promovarea reformelor din sistemul judiciar.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.