Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană, întrunit în prima şedinţă

Foto: parlament.md

Foto: parlament.md

Parlamentul a constituit acest forum pentru a asigura un mecanism intern de comunicare şi coordonare în procesul de integrare europeană în scopul promovării agendei legislative de integrare europeană.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a solicitat ca, până săptămâna viitoare, să fie elaborată o agendă a acțiunilor ce urmează a fi întreprinse. Solicitarea a fost făcută în cadrul Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană care s-a convocat în prima ședință.

Aceasta va fi realizată în baza celor prevăzute în Foaia de parcurs, semnată de Parlament și Guvern, privind agenda de reforme prioritare, ce urmează a fi întreprinse până pe data de 31 iulie 2016. Agenda va include și acțiunile prevăzute în programul Legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere.

„Mă bazez pe disponibilitatea factorului politic de susținere a proiectelor de legi, de implementare a acestora, de evaluare a impactului lor, precum și a controlului parlamentar. Totodată, este importantă și munca funcționarilor din Parlament, care vor supraveghea calitatea procesului legislativ în a asigura implementarea rapidă a Acordului de Asociere”, a menționat Andrian Candu.

Potrivit Regulamentului de funcționare, Consiliul va monitoriza procesul de implementare a angajamentelor legislative concrete asumate prin agenda de integrare europeană, va exercita mecanisme de control parlamentar, în special în privința acțiunilor prevăzute în Foaia de parcurs.

Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană este constituit din 15 membri și a fost creat cu suportul PNUD Moldova, implementat cu suportul financiar al Suediei, notează un comunicat de presă.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.