Mită pentru susţinerea cu succes a examenelor auto

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Un angajat din cadrul Biroului Briceni de examinare şi evidenţă a transportului este învinuit de comiterea actelor de corupţie.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, în septembrie 2015, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 650 de euro, susţinând că poate influenţa persoanele publice din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din orașul Edineţ la susţinerea cu succes a examenului de calificare auto.

În aceeaşi perioadă, inculpatul a pretins şi primit de la o altă persoană 6 mii de lei pentru a influenţa responsabilii din cadrul Centrului pentru pregătirea specialiştilor pentru Armata Naţională la susţinerea cu succes a examenelor auto.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat urmărirea penală pe acest caz şi a expediat cauza penală instanţei de judecată.

Actualmente, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, nu mai activează în funcţia respectivă şi are interdicţia de a părăsi hotarele ţării. Dacă va fi recunoscut vinovat, riscă până la 5 ani închisoare.

De notat că, în prezent, procurorii examinează alte trei plângeri, parvenite de la persoane care au avut de suferit de pe urma actelor de corupţie ale inculpatului, în baza cărora au mai fost pornite trei cauze penale.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.