Traianus: Năstase vrea să se asemene-n toate lui Filat

Andrei Năstase și Vlad Filat. Colaj: argumentul.info

Andrei Năstase și Vlad Filat. Colaj: argumentul.info

Zilele trecute un preot din Mitropolia Moscovei, care-și zice impropriu: A Chișinăului și a întregii Moldove, a declarat într-o emisiune de la Publika TV că și el e român, dar îi place din toată inima să slujească Preasfintei Rusii, pe care-o binecuvîntează și pentru care se roagă de 30 de ani.

Brusc mi-am amintit de cazul Roșca, dar și de elevul său mai tînăr, Andrei Năstase, care se declară și el român, dar e din toată inima împotriva Unirii semiMoldovei cu Patria-mamă.

Ex-procurorul Năstase e într-un gînd cu Roșca și cu Usatîi: e și contra integrării europene a acestui stat, deși e român și cetățean UE, iar familia sa locuiește în Germania, adică tot în UE, de ani buni.

Năstase, cum n-o dai, vrea să se asemene-n toate lui Filat. Mai bine zis: să-i ia locul, de preferat locul 1 în toate Topurile de încredere a populației, realizate de Politiconul lui Țăranu. E țanțoș, ca un curcan, precum Filat, nu-i plac întrebările incomode, îi plac restaurantele și hotelurile de lux, cu Olguțe cu tot, acolo unde și astîmpără poftele săracilor bloggeri care se dau drept independenți, dar, de fapt, crapă de foame fără borșul lui Năstase și Usatîi.

Năstase, la 1 aprilie 2016, s-a gîndit chiar să-și schimbe prenumele. Din Andrei să fie Vlad, convins fiind că numai purtătorii acestui prenume (la moldoveni: nume) pot ajunge și președinte de stat (ca Voronin), și prim-ministru (ca Filat), și prim-vicepreședinte de legislativ (ca Plahotniuc), și mitropolit (ca și Cantarean).

Așa că de atunci, la fiecare 3 ore, Năstase își scoate din poșetă oglinda cu ruj și  rimel, și privindu-se-n ea își repetă vreme de 10 minute: „Vlad Năstase – președintele țării, Vlad Năstase – prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Năstase – președintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Năstase – procurorul general al Republicii Moldova, Vlad Năstase – directorul general al Centrului Național Anticorupție, Vlad Năstase – ministrul Justiției al Republicii Moldova”.

Sună mioritic, nu-i așa?

Adică de-a oaia, zicem noi, ferm convinși pe viață și pe moarte că reîncarnare mai fidelă a lui Vlad Filat nici nu poate fi.

Și că numai Vlad Năstase, susținut financiar de Țopii condamnați din bîrlogul lor de la Frankfurt, de prim-mafiotul Filat și de interlopul Usatîi, ne poate transforma, cameleonic vorbind, pe toți românii în nerîvnitori de Unire și în dușmani feroce ai Europei, fiindcă astfel i-a fost scris textul preelectoral de la Kremlin!

Și cînd te gîndești că omul cu pricina acum un an se jura pe la toatele mitingurile Platformei DA că numai dînsul din „toată Moldova” e liber.

De ce liber? – îl întrebăm acum. De Adevăr?

Vai, cît de ușor trece Năstase strada pe roșu, precum odinioară Vlad(imir) Vasilevici, și devine pe loc Filat-II.

Cu toate consecințele dosarelor penale, ce vor urma.

Traian VasilcăuCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.