Peste 330 de mii de persoane au primit azil în statele UE în 2015

Foto: libertatea.ro

Foto: libertatea.ro

Mai mult de 330 de mii de persoane au primit azil în statele Uniunii Europene în anul 2015, din care aproape jumătate în Germania, conform cifrelor prezentate miercuri de Eurostat, în contextul celui mai mare aflux de migranți și refugiați cu care se confruntă Europa după Al Doilea Război Mondial, notează Agerpres, cu referire la DPA.

În 2014, țările comunitare au acordat azil unui număr de puțin peste 180 de mii de solicitanți.

Procedurile de azil în Uniunea Europeană constituie adesea un proces îndelungat, care poate dura câteva luni.

Sirienii formează mai mult de jumătate din cei cărora li s-a acordat statutul de refugiat sau o altă formă de protecție în UE, urmați de eritreeni (8%) și de irakieni (7%). Aproape toți sirienii care au ajuns în Uniunea Europeană și-au văzut aprobate cererile.

Germania, principala țară de destinație în actuala criză a migranților, a acordat anul trecut protecție unui număr de 148.215 persoane, o creștere cu 212% comparativ cu 2014. Peste 100 de mii dintre acești solicitanți proveneau din Siria, potrivit Eurostat.

Pe locul al doilea s-a aflat Suedia, cu 34.470 de cereri de azil aprobate, urmată de Italia — 29.630, Franța — 26.015, Marea Britanie — 17.920, Austria — 17.750, Olanda — 17.045.

Statele membre cu cele mai puține cereri aprobate — sub 100 — au fost Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia și Slovacia.

Potrivit Eurostat, statele UE au preluat și refugiați direct din afara teritoriului Uniunii, de pildă din tabere de refugiați din vecinătatea Siriei. Peste 8.000 de persoane au ajuns în UE pe această cale în 2015, majoritatea în Marea Britanie, Suedia și Finlanda.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.