Renato Usatîi s-a răzgândit: „Pregătiţi inventarul necesar – furci, greble, lopeţi”

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Renato Usatîi. Foto: ru1.md

Liderul PPPN, Renato Usatîi, a declarat că partidul său nu va participa la acţiunea de protest preconizată pentru 24 aprilie. Despre aceasta Usatîi a declarat marţi seara într-un mesaj video distribuit pe rețelele de socializare. El a vorbit de la Moscova, unde se află deja de câteva săptămâni.

Usatîi şi-a motivat decizia prin faptul că nu are dreptul pur şi simplu să protesteze, ci este obligat să câştige.

„Noi nu avem nevoie de protest pentru a face gălăgie şi a ne plimba prin oraş. Cel mai mult puterii condusă de Plahotniuc nu-i place imprevizibilitatea. Pentru acţiunea din 24 aprilie ei s-au pregătit deja, cunosc ziua. Spre exemplu, în această zi în republică a fost cumpărat tot transportul public. Circa 20 mii de susţinători ai noştri fizic nu vor putea să vină la Chişinău în această zi”, a declarat Usatîi, citat de Infotag.

Potrivit spuselor sale, Vlad Plahotniuc „a pregătit multe surprize”.

„Spre exemplu, avionului cu care aş reveni de la Moscova i-ar fi refuzată aterizarea. Şi acesta ar ateriza la Odessa sau Kiev unde aş fi reţinut”, consideră Usatîi, care săptămâna trecută a vizitat forumul economic din Crimeea şi s-a întâlnit public cu şeful Crimeii, Serghei Axionov, declarat criminal de autorităţile Ucrainei.

Usatîi a salutat manifestaţia care va fi organizată de Platforma DA duinică, 24 aprilie, însă a declarat că va organiza şi desfăşura un protest propriu în viitorul apropiat.

„Partidul Nostru are propriile idei privind cum trebuie pregătit şi desfăşurat protestul împotriva regimului criminal al lui Plahotniuc”, a spus Usatîi.

Potrivit spuselor sale, în ziua de desfăşurare a acţiunii Partidului Nostru, „în Moldova va avea loc cea mai amplă zi de salubrizare”.

„Pregătiţi inventarul necesar – furci, greble, lopeţi. Vom avea nevoie de ele în curând pentru cea mai amplă zi de salubrizare din istoria ţării. Păstraţi pneurile rezervate, din care va fi format un monument al luptei cu regimul. Noi vom ieşi la protest, dar acesta trebuie să fie ultimul, astfel că nu avem dreptul să greşim”, a subliniat Usatîi.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.