Andrian Candu neagă necesitatea referendumului inițiat de Platforma DA

Andrian Candu. Foto: politics.md

Andrian Candu. Foto: politics.md

Organizarea referendumului și a protestului de duminică de către reprezentanții Platformei DA nu mai pot fi justificate, deoarece problemele invocate nu mai există. Opinia a fost exprimată aseară de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

„Pe de o parte e importantă voința cetățenilor și faptul că s-au colectat, că-s 300, că-s 400 de mii, asta tehnic e important, dar politic şi ca mesaj e extrem de important. Ce au solicitat acești oameni și organizatorii care au organizat nemijlocit campania de colectare: lipsirea imunității, alegerile prezidențiale directe și scăderea numărului de deputați. Alegerea prezidențială directă deja se realizează, suntem în pregătirea tuturor proceselor și este clar şi previzibil 30 octombrie”, a spus Candu.

Cât despre imunitatea parlamentară, Candu a amintit de proiectul de lege în acest sens care a fost înregistrat pe agenda de lucru a Parlamentului. „Trebuie să treacă procedurile legale ca să fie votată”, a precizat șeful legislativului..

Referindu-se la scăderea numărului de deputați, Candu a spus că acest subiect are „și avantaje și dezavantaje”. „Dacă scazi numărul de deputați, bineînțeles, îngustezi și posibilitatea altor partide de a intra. (…) Că sunt 70, că sunt 100 sau 120, oricum trebuie să faci comisii, trebuie să ai consultanți, trebuie să ai un proces legislativ. Contează ca cei 100 care sunt să fie oameni de calitate și să fie integri. Nu contează că sunt 70 sau sunt 120”, a explicat președintele Parlamentului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.