DOC. CSJ a respins referendumul inițiat de Platforma DA

Foto: glsa.ro

Foto: glsa.ro

Demersul Platformei DA de inițiere a unui referendum republican pentru modificarea Constituției a fost respins astăzi de Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Decizia CSJ:

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Platforma DA a inițiat o campanie de colectare a semnăturilor pentru inițierea unui referendum de modificare a Constituției. După ce au fost colectate peste 400 de mii de semnături, Comisia Electorală Centrală (CEC) le-a respins, motivând că nu s-a respectat principiul de colectare a cel puțin 20 de mii de semnături din cel puțin jumătate din raioane.

Ulterior, Curtea de Apel a anulat decizia CEC, obligând-o să organizeze referendumul. Ulterior însă CEC a contestat la CSJ hotărârea Curții de Apel.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

4 răspunsuri

  1. Asta si era si normal ca sa fie respinsa. Noua nu ne trebue referendum pentru ca avem decizia curtii constitutionale care a decis ca poporu poate sasi aleaga singuri presedintele.

    Apreciază

  2. Pentru ce referendum? De unde sa mai luam vreo 50 milioane din buget pentru a-l organiza?!Presedintele il alegem noi deja,imunitatea deputatilor pe cale sa fie scoasa,reforma in procuratura e pornita,s-a schimbat conducerea de la BNM,Fisc si Vama.Nu va mai lasati oameni buni,manipulati de slugile Topiste!

    Apreciază

  3. Si la ce v-ati asteptat? Chiar ati crezut ca toate institutiile de drept o sa cada prada presiunilor celor din Platforma si a Topilor? Totul se trebuie sa fie conform legii de aceea si sa luat o astfel de decizie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.