Guvernul invită Fondul Monetar Internațional la negocieri

Foto: reuters.com

Foto: reuters.com

Premierul Pavel Filip a expediat joi o scrisoare de invitaţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind reluarea negocierilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute ieri, în cadrul întrevederii cu autorităţile publice din raionul Glodeni.

Şeful Executivului a menţionat că Guvernul a reuşit să înlăture o parte din restanţele existente în implementarea Acordului de Asociere.

Potrivit premierului, Guvernul este gata să reia discuţiile cu FMI, iar cel târziu în luna iunie o misiune de negociere va sosi la Chişinău.

„Astăzi trimitem scrisoarea de invitaţie pentru misiunea de negociere a FMI. Într-o săptămână am putea primi şi răspunsul. Atunci vom şti cu certitudine când vom avea această misiune de negocieri la Chişinău. Se va întâmpla nu mai târziu de luna iunie, dar eu sper ca acest fapt să se întâmple în luna mai”, a declarat șeful Executivului, citta de trm.md.

Odată relansate negocierile, ar putea fi deblocată tranșa creditului de la București, dar și finanțarea din partea Uniunii Europene.

O echipă de experţi ai FMI s-a aflat într-o vizită de lucru la Chişinău la finele lunii februarie. Experţii au menţionat despre faptul că perspectivele rămân deloc simple, iar pentru a le face faţă va fi necesară o gestionare competentă a economiei. În cadrul discuţiilor s-a pus accent pe analiza evoluţiilor economice recente şi pe discutarea politicilor promovate pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi perfecţionarea guvernării în sectorul financiar.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.