Voronin: PCRM este fidel continuării „muncii lui Lenin”

 Voronin plângând la monumentul lui Lenin. Foto: curentul.md

Voronin plângând la monumentul lui Lenin. Foto: curentul.md

Preşedintele comunist,Vladimir Voronin a exprimat fidelitatea PCRM continuării „muncii lui Lenin”. Despre aceasta Voronin a declarat vineri, la monumentul lui Vladimir Lenin de pe teritoriul centrului expoziţional Moldexpo.

„Nouă nu doar ne este dor de trecut şi comemorăm, noi continuăm munca Marelui Lenin. PCRM este unicul partid statalist care apără interesele ţării sale şi spune adevărul poporului. Doar noi putem ţine piept acestei grupări care şi-a atribuit dreptul de a conduce poporul”, a declarat Voronin, citat de Infotag.

Lideru PCRM a criticat politica de integrare europeană a R. Moldova, Uniunea Europeană şi principiile acesteia.

„Această Uniune Europeană… Vedeţi cum se zguduie?! Ce crize şi dezamăgiri sunt?! Alaltăieri am revenit de la Strasbourg, de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Denumirea este frumoasă, dar în realitate – demagogie groaznică, neclară, lipsită de sens, de rezultate. Uite aşa structuri vor să conducă lumea, dar ei nu au perspectivă”, a subliniat Voronin.

Membrul CC al PCRM, preşedintele asociaţiei orăşeneşti a veteranilor, fostul deputat Iurie Eriomin, a declarat, potrivit sursei citate, că „ţara trebuie reînviată în baza ideilor leniniste, iar socialismul se va instaura într-un bun sfârşit”.

„Ideile lui Lenin sunt actuale la orice oră, deoarece principalul este de a revigora ţara. Astăzi conducerea noastră nu reînvie ţara, ci o târâie în componenţa statului vecin, care singur se chinuieşte în componenţa UE. Noi nu avem politică socială şi un program complex pentru nevoiaşi, ca în Belarus. Lipseşte atenţia pentru oameni. Iar Lenin înconjura poporul cu grijă. Ideea lui Lenin – justiţia socială și puterea poporului sunt adevărata democraţie. Dar, cum spunea Lenin, socialismul va apărea dintâi în state separate. Spre exemplu, China, Coreea de Nord, Cuba. La idei socialiste mai devreme sau mai târziu va ajunge întreaga lume, dar va ajunge treptat”, a declarat Eriomin.

Cu prilejul a 146 de ani de la naşterea lui Lenin, la monument a avut loc un miting şi depuneri de flori, la care au participat comunişti, comsomolişti, veterani.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.