Guvernul consideră prioritară colaborarea cu asociațiile de producători agricoli

Foto: gov.md

Foto: gov.md

Premierul Pavel Filip susţine că agricultura este un domeniu prioritar pentru ţară şi dialogul constant dintre autorităţile centrale şi asociaţiile de ramură este necesar pentru a avea o viziune complexă şi a acţiona în comun în soluţionarea problemelor existente.

Vineri, 22 aprilie, premierul  a avut o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiilor de producători agricoli din R. Moldova, la care au fost abordate subiecte ce vizează implementarea politicilor de dezvoltare a acestui sector. Pavel Filip a confirmat că Guvernul este determinat să susţină agricultorii pentru a face faţă dificultăţilor.

Potrivit unui comunicat al Executivului, un subiect important al discuţiei l-a constituit ajustarea cadrului legal pentru dezvoltarea şi susţinerea afacerilor pe acest segment, precum şi sprijinul financiar acordat din fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli.

„Procesul de reformă în acest domeniu va continua şi prin realizarea prevederilor din Foaia de parcurs, pentru că asta înseamnă obţinerea sprijinului partenerilor externi, respectiv fonduri pentru dezvoltare locală pe diverse domenii, inclusiv cel agricol”, a mai spus Pavel Filip.

Printre problemele enunţate în cadrul şedinţei au fost irigarea terenurilor, concurenţa neloială de pe piaţa internă, nevoia implicării institutelor abilitate în cercetarea şi dezvoltarea soiurilor noi de legume şi fructe, precum şi sistemul birocratic din cadrul autorităţilor de resort.

Premierul Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale de resort şi ai asociaţiilor de producători agricoli pentru a identifica şi soluţiona problemele din domeniu, în vederea creării unui mediu favorabil pentru dezvoltarea industriei agroalimentare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.