Reprezentantul României la „Eurovision”, invitat să evolueze la concurs împreună cu Lidia Isac. Ovidiu Anton: Mă înclin în faţa fraţilor din Moldova, dar nu pot accepta invitaţia

Foto: trm.md

Foto: trm.md

Postul public de televiziune Moldova 1 l-a invitat pe reprezentantul României la Concursul internaţional „Eurovision”, Ovidiu Anton, să evolueze alături de reprezentanta R. Moldova, Lidia Isac, pe scena de la Stockholm. Apelul a fost făcut după ce România a fost exclusă din concurs după ce postul de televiziune TVR ar fi avut datorii faţă de organizatori concursului.

„Considerăm că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun”, se spune în adresarea semnată de directorul Moldova 1, Mircea Surdu, citată de IPN.

Odată cu acest mesaj de solidaritate, directorul Moldova 1 a lansat ideea unei colaborări dintre reprezentanţii celor două ţări. „Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa «Falling Stars» în semifinala 1 din 10 mai”, susţin iniţiatorii. De asemenea, reprezentanţii televiziunii publice menţionează că schimbările în conceptul de show, la o etapă atât de înaintată, presupun şi agrearea unor modificări cu organizatorul concursului, însă speră că prin eforturi comune momentele de criză vor putea fi depăşite.

Totodată, reprezentantul României este invitat pe 14 mai la Chişinău, unde va fi organizat un spectacol open air „Eurovision”, succedat de transmisiunea finalei Eurovision-2016.

La rândul său, reprezentantul României la Eurovision, Ovidiu Anton, a scris pe Facebook că nu poate să evolueze alături de reprezentanta R. Moldova în etapa internaţională a concursului „Eurovision”.

„Mă înclin în faţa fraţilor din Moldova pentru acest gest extraordinar, dar nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei Isac”, a explicat artistul după ce a fost invitat să cânte în duet cu interpreta din ţara noastră.

România a fost eliminată din competiţia muzicală „Eurovision”, după ce i-a fost retrasă calitatea de membru EBU (European Broadcasting Union), din cauza datoriilor acumulate încă din anul 2007. Postul public de televiziune, Moldova 1, a calificat această decizie drept „un precedent neplăcut” și a emis un mesaj de solidaritate Televiziunii Române.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.