Focul Haric va ajunge la Chișinău sâmbătă. Nu s-a găsit niciun sponsor printre politicieni

Foto: moldpres.md

Foto: moldpres.md

Focul Haric va fi adus anul acesta în la Chișinău cu suportul financiar al Bisericii Ortodoxe din R. Moldova, a anunţat astăzi Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

În preajma sărbătorilor pascale, ÎPS Vladimir a efectuat astăzi o vizită în Parlamentul R. Moldova, în cadrul căreia a ținut un discurs în fața deputaților, îndemnându-i să fie mai buni și să facă mai multe fapte bune.

„În prezent, Parlamentul este format din partide cu denumiri și simboluri contemporane și puternice. Peste câțiva ani plecăm din Legislativ, plecăm din viață. Mesajul creștinilor noștri este să vă uniți împreună, să faceţi fapte bune și să intrați în istorie ca un Parlament care a muncit cel mai mult pentru poporul Moldovei”, a spus Mitropolitul Vladimir, citat de Moldpres.

Mitropolitul a comunicat că şi în acest an a fost organizată aducerea Focului Sfânt, iar „toate cheltuielile vor fi suportate de Biserica Ortodoxă din R. Moldova, din motiv că nimeni dintre politicieni nu a dorit să sponsorizeze deplasarea în Israel”.

Potrivit ÎPS Vladimir, Focul Haric va fi adus la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din capitală sâmbătă în jurul orei 19.00. „Lumina sfântă va fi răspândită preoţilor şi credincioşilor din întreaga ţară”, a specificat ÎPS Vladimir.

Focul Haric va fi adus în R. Moldova pentru a 14-a oară. În acest an, Paştele este sărbătorit pe 1 mai.

Menționăm că, mai mulți ani la rând, aducerea Focului Haric în R. Moldova era sponsorizată de liderul PLDM, Vlad Filat.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.