Mihai Poalelungi, încă un mandat la Curtea Supremă de Justiţie

Mihai Poalelungi. Foto: ziarulnational.md

Mihai Poalelungi. Foto: ziarulnational.md

Parlamentul l-a numit pe Mihai Poalelungi în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), cu votul a 51 de deputaţi. Candidatura lui Poalelungi a fost propusă de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, fiind singurul candidat înscris în cursă.

Amintim că Poalelungi a fost numit pentru prima dată şef al CSJ în 2012.

Mihai Poalelungi a deţinut funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, iar din 2005 devine vicepreşedinte al acestei instituţii. În aprilie 2011 a candidat la funcţia de preşedinte al CSJ, însă din motive necunoscute şi-a retras candidatura.

Mihai Poalelungi a obţinut licenţa, precum şi titlul de doctor în drept al Facultăţii de drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. Şi-a început stagiatura la Judecătoria Râşcani.

Din 1989, timp de şase ani, deţine funcţiile de judecător şi vicepreşedinte al Judecătoriei Buiucani. Din 1996 până în 2003, este judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel a R. Moldova, iar din 2003 deţine funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie.

Doi ani mai târziu, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al CSJ şi preşedinte al Colegiului civil. Din mai 2008, ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în funcţia de judecător. Mihai Poalelungi este autorul unui şir de cărţi şi monografii, este căsătorit şi are trei copii.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.