R. Moldova marchează Ziua Drapelului. Pavel Filip: Drapelul de Stat reprezintă independența, suveranitatea și integritatea țării noastre

Foto: argumentul.info

Foto: argumentul.info

Tricolorul este primul semn al suveranităţii R. Moldova, ce reflectă principiile democratice şi tradiţia ţării noastre, reprezentându-ne la cele mai importante instituţii şi structuri internaţionale.

Astfel şi-a început discursul premierul Pavel Filip în cadrul ceremoniei festive consacrate Zilei Drapelului de Stat, sărbătorită în data de 27 aprilie.

Premierul a asistat la manifestația desfășurată la Ministerul Apărării, unde un drapel a fost sfințit și apoi arborat în fața instituției, relatează Radio Moldova.

„În această zi de sărbătoare, Ziua Drapelului de Stat, am ținut să vin la Armata Națională pentru că din punctul meu de vedere este un simbol care-i caracterizează foarte mult. Drapelul de Stat reprezintă independența, suveranitatea, dar și integritatea țării noastre. Chiar astăzi am văzut multe drapele arborate pe casele oamenilor, ceea ce ar însemna că sentimentul de patriotism este caracteristic cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip.

La ceremonia oficială au asistat ofițerii Armatei Naționale și ministrul Apărării, Anatol Șalaru, care s-a referit, de asemenea, la importanța tricolorului.

„Pentru mine astăzi este o zi specială, fiindcă pentru prima dată tricolorul în Republica Moldova a fost arborat acum 27 de ani, în 1989, la o ședință a Cenaclului Mateevici, iar în calitate de deputat în primul Parlament am votat pentru tricolor”, a declarat Anatol Șalaru.

Ziua Drapelului a fost instituită de Parlament la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.