Dorin Chirtoacă, acuzat că a distrus intenționat Chișinăul

Dorin Chirtoacă. Foto: Pablo Chignard / RFE/RL

Dorin Chirtoacă. Foto: Pablo Chignard / RFE/RL

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a devenit în ultima vreme ținta unui val de critici din partea societății civile și a formatorilor de opinie. Într-un editorial publicat în Timpul, Marin Basarab în scutură pe Chirtoacă pentru faptul că  a distrus intenționat Chișinăul.


Pacifistul Dorin Chirtoacă: „Eu nu voi fi veşnic primar”


Editorialistul scrie că orașul Chișinău a fost transformat, în ultimii zece ani, într-un conglomerat de parcări ilegale, benzinării, construcții aiurite, drumuri terfelite, fonduri furate și străzi reparate aiurea. „Acest oraș nu va mai avea o ambasadă a Franței, pentru că cineva și-a ridicat un bloc locativ chiar lângă sediul acesteia. Orașul se sufocă de mașini și îi sufocă pe pietoni, pentru că, timp de 10 ani, nu ați reușit să veniți cu un plan urbanistic ca lumea”, susține Marin Basarab, adăugând că primarul Chirtoacă a greșit „de foarte multe ori” și a „distrus acest oraș intenționat”.

„Nu mai rezistați în calitate de primar? Demisia! Acum, cât încă aveți posibilitatea să plecați frumos. Pe urmă veți pleca urât de tot. Cum o să vă simțiți când veți pierde Primăria în favoarea unui Dodon? Va fi cel puțin frustrant. Așa că luați-vă la revedere de la mandat, și rezolvați-vă în liniște problemele personale. Vă asigur, în acest oraș există o mulțime de oameni deștepți și lipsiți de probleme personale, oameni care ar fi în stare să resusciteze acest oraș. Așa că plecați acum, cât încă mai aveți timp. Pe urmă, va fi prea târziu – și veți rămâne în istoria orașului drept cel mai prost primar pe care l-a avut Chișinăul”, îl sfătuiește Basarab pe Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă, unul din cei trei prim-vicepreședinți ai PL, este la al treilea mandat de primar. Acesta ocupă funcția de primar general al municipiului Chișinău din 17 iunie 2007.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.