Șeful Vămii anunță reforme mari, chiar de săptămâna viitoare

Vitalie Vrabie. Captură video: publika.md

Vitalie Vrabie. Captură video: publika.md

Vitalie Vrabie, noul director general al Serviciului Vamal, anunță începerea unor reforme structurale importante despre care a vorbit și anterior, chiar de săptămâna viitoare.

În acest context, Vrabie a declarat în cadrul ediției de miercuri, 27 aprilie, a emisiunii „Fabrika” de la Publika TV că aproximativ 20% din totalul personalului Serviciului Vamal ar urma să fie optimizate, iar din aparatul central ar urma să fie reduse aproximativ 30% din angajați. În prezent în Serviciul Vamal lucrează aproximativ 1.700 de persoane care asigură cam 60% din veniturile totale la buget.

Potrivit lui Vitalie Vrabie, practic toți colaboratorii vor trebui să treacă o evaluare. Unii, „cu musca pe căciulă” vor pleca singuri, alții se vor pensiona.

De asemenea organigrama Serviciului Vamal va fi diferită. Din 23 de direcții din aparatul central, vor rămâne 14 direcții. Se va pune accent pe tehnologizare, ceea ce va reduce necesitatea de angajați.

Vitalie Vrabie s-a arătat nemulțumit de activitatea multor colaboratori vamali, care prin acțiuni de corupție au prejudiciat statul.

„Sunt supărat pe ei că au admis aceste lucruri pe o perioadă lungă de timp. Prejudiciile aduse nu ne-au permis să ne dezvoltăm altfel și să acordăm servicii de calitate cetățenilor țării”, a spus Vrabie, citat de Infotag.

În opinia șefului Vămii, cel mai greu va fi să schimbe mentalitatea angajaților. În același timp, Vitalie Vrabie a menționat că este necesar ca și agenții economici să fie corecți, să nu provoace colaboratorii vamali și să nu admită șantaj din partea nimănui.

Totodată, Vrabie s-a referit și la necesitatea majorării salariilor vameșilor, pentru că, în caz contrar, va fi greu să atingă rezultatele pe care și le doresc.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.