VIDEO. Peste 50 de mii de persoane au protestat în Franţa faţă de proiectul reformei din domeniul Muncii. Confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine

Foto: mediafax.ro

Foto: mediafax.ro

Peste 50 de mii de persoane au manifestat joi în Franţa împotriva reformei din domeniul Muncii, în cadrul unei serii de proteste izbucnite de mai bine de două luni, iar în mai multe oraşe din ţară au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine, informează Le Figaro.

În Nantes, Rennes şi Lyon, au izbucnit confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine, în timpul manifestaţiilor la care au participat salariaţi, studenţi şi liceeni, pentru a patra zi de proteste la îndemnul a şapte sindicate ale salariaţilor faţă de textul reformei din domeniul Muncii.

La Rennes, un tânăr de 20 de ani a fost lovit în cap de gloanţe de cauciuc după ce autorităţile au intervenit pentru a dispersa manifestanţii, a anunţat prefectura Ille-et-Vilaine, fără a oferi detalii despre gravitatea rănilor sau despre starea acestuia.

La Toulouse, unde ar fi ieşit în stradă 12.000 de persoane, doi poliţişti au fost răniţi de manifestanţi mascaţi, potrivit poliţiei locale.

La Paris, marşul a debutat la ora locală 14.30 (15.30 – ora R. Moldova) de la Piaţa Denfert-Rochereau pentru ca manifestanţii să se oprească în Piaţa Naţiunii, scandând „Retrageţi proiectul Muncii al lui El Khomri”.

//platform.twitter.com/widgets.js

Protestele au izbucnit pe tema textului noii reforme a legii Muncii pe care încearcă să o introducă ministrul francez al Muncii Myriam El Khomri, reformă care ar fi mai curând în favoarea angajatorilor şi nu a angajaţilor, împiedicând crearea de locuri de muncă pentru cei tineri, după cum reclamă sindicatele salariaţilor.

Proiectul a fost revizuit de Guvernul francez după mai multe proteste ale cetăţenilor, dar modificările nu au mulţumit protestarii care au continuat să iasă în stradă.

MediafaxCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.