VIDEO. Papa Francisc a recomandat punerea în valoare a femeilor

Papa Francisc. Foto: crisismagazine.com

Papa Francisc. Foto: crisismagazine.com

Papa Francisc a recomandat marți, într-un mesaj video lunar, respectarea femeilor în toată lumea și punerea în valoare a „rolului lor social esențial”, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Contribuția femeilor în toate domeniile ale activității umane este inegalabilă, începând cu familia. Dar oare este suficient să o recunoaștem?”, se întreabă papa în spaniolă, în mesajul său video din luna mai. „Trebuie să condamnăm violența sexuală la care sunt supuse femeile și să eliminăm obstacolele care împiedică deplina lor integrare în viața socială, politică și economică”, insistă suveranul pontif în mesajul presărat cu imagini de femei cu fețe grave.

„Este o rugăminte: ca în toate țările lumii femeile să fie onorate și respectate și ca rolul lor social esențial să fie pus în valoare”, a adăugat Papa Francisc.

În aceeași ordine de idei, monseniorul Pietro Parolin, numărul doi la Vatican, a prezentat marți noua ediție a suplimentului lunar al publicației Osservatore Romano, despre femeile din Biserică. „Dacă nu am asculta cu atenție vocea femeilor în marile momente de decizie din viața Bisericii, am pierde contribuții decisive și indispensabile, aș zice, la elaborarea unor noi proiecte și perspective”, a explicat el.

Suplimentul lunar este condus de istoricul Lucetta Scaraffia, care s-a remarcat în timpul sinodului din octombrie asupra familiei prin luări de poziție severe în privința absenței aproape totale a femeilor de la dezbateri, amintește AFP.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.