Americanii au „ocupat” PMAN cu o zi mai devreme. Șalaru explică de ce

Anatol Șalaru. Foto: deschide.md

Anatol Șalaru. Foto: deschide.md

Tehnica militară americană va fi expusă în PMAN doar duminică, 8 mai, a anunțat ministrul Apărării, Anatol Șalaru, la inaugurarea acțiunilor consacrate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Oficialul a explicat ce l-a determinat să-și modifice decizia de a nu mai scoate tehnica respectivă pe data de 9 mai, în PMAN, ci cu o zi mai devreme.

„Am vrut să participe și militarii ruși din trupele de pacificare. Le-am trimis o invitație să vină pe 9 mai aici, însă ei au refuzat să participe la această acțiune, deaceea am luat decizia să sărbătorim pe 8 mai pentru că toată Europa sărbătorește sfârșitul războiului pe 8 mai, incluisv SUA”, a declarat Șalaru, potrivit Deschide.md.

Ministrul a dat asigurări că această decizie nu a fost negociată politic și că este doar o acțiune de comemorare a victimelor celui de-al doilea Război mondial.

Socialiștii au, însă, o altă părere decât cea a ministrului și intenționează să organizeze un flashmob împotriva cavaleriei americane expusă în PMAN. Acțiunea acestora a fost anunțată pentru ora 14:00.

„Guvernarea și partenerii săi și-a dat seama că șansele de a trece vehicule militare în piață la Ziua Victoriei 9 mai sunt mult mai mici, de aceea au decis să o aducă cu o zi înainte, la ora 5 dimineața, profitând de faptul că majoritatea cetățenilor în a doua zi îi pomenesc pe răposați. Soldații NATO au făcut un alt act simbolic de batjocură împotriva credincioșilor ortodocși, demonstrând încă o dată intențiile ocupanților”, spune Igor Dodon.

Militarii SUA au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, acolo unde începând cu ora 10:00 se desfășoară acțiunile consacrate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.