ONG-urile de media luptă cu inamicii politici ai patronilor lor, nu cu cei ai presei

Foto: democracy.md

Foto: democracy.md

Jurnalistul Vadim Ungureanu, cel care în ultimul timp a fost ținta mai multor atacuri verbale și fizice din partea liderilor Partidului Demnitate și Adevăr și locotenenților acestora a prezentat astăzi propriile panouri cu „inamicii presei”, cei care au agresat și au intimidat jurnaliști.

Asta după ce reprezentanții câtorva ONG-uri, care nu au făcut de zeci de ani sau niciodată muncă pe teren și nu s-au confruntat cu cei care agresează jurnaliști, au instalat panouri similare.

Vadim Ungureanu s-a declarat „profund dezamăgit” de faptul că ONG-urile nu i-au inclus în lista „inamicilor” și pe frații Vasile și Andrei Năstase care au atacat în tandem jurnaliștii care nu le împărtășesc opiniile.

„Astăzi am văzut mai multe ONG-uri au organizat în fața parlamentului un panou cu inamicii presei în care erau reprezentați mai mulți demnitari de stat care anterior au agresat jurnaliștii. Am fost profund dezamăgit că pe panoul cu inamicii presei nu au fost plasate și persoanele care de nenumărate ori au intimidat și agresat reporterii portalului Today.MD”, a declarat Vadim Ungureanu, referindu-se în acest sens la Andrei și Vasile Năstase.

Andrei și Vasile Năstase figurează pe  panoul „inamicilor presei”  pentru că „au instaurat cenzura la Euro TV și Antena C, au promovat valorile comuniste, au generat violențe asupra reporterilor care nu împărtășesc ideile Platformei DA. Au agresat verbal jurnaliști”.

Pe același panou apare și directorul executiv al Asociației Presei Independente Petru Macovei „pentru că în loc să apere drepturile jurnaliștilor în calitate de ONG-ist, face tot posibilul ca doar presa clanurilor Lucinschi și Țopa să poată activa. Pentru că prin inacțiunile sale încurajează violența împotriva jurnaliștilor. Pentru că face partizanat politic și susține doar presa clanurile respective”.

Petru Macovei nu o singură dată s-a dovedit a fi un inamic al presei și nu un apărător al reporterilor care sunt supuși agresiunilor în cadrul evenimentelor publice, a explicat Vadim Ungureanu.

Redacția Today.md a instalat propriul panou atât în fața parlamentului, cât și lângă sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, ong-ul care a realizat panoul cu „inamicii presei”  fără a-i include și pe frații Năstase, care au atacat în repetate rânduri jurnaliștii.

„Am decis  să-l aducem la CJI, pentru a-l completa pe cel existent. Însă, din păcate doamna Nagine Gogu nu a dorit să iasă. Mi-a spus doar atât – foarte bine că v-ați făcut și voi unul”, a declarat presei Vadim Ungureanu.

Democracy.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.