Pavel Filip: R. Moldova este interesată de activizarea relațiilor economice cu Rusia

Farit Muhametșin și Pavel Filip. Foto: gov.md

Farit Muhametșin și Pavel Filip. Foto: gov.md

R. Moldova este interesată de activizarea cooperării economice şi relaţiilor comerciale cu Federaţia Rusă. Despre aceasta a declarat premierul Pavel Filip la întrevederea din ajun cu Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, interlocutorii au remarcat potențialul cooperării moldo-ruse pe multiple planuri și au încurajat abordarea constructivă și pragmatică a acestuia.

Premierul a acordat atenţie deosebită posibilității reluării exportului de fructe și legume moldovenești pe piața Federației Ruse, menţionând necesitatea lichidării barierelor tehnice în relațiile comerciale modo-ruse.

De asemenea, oficialii au discutat subiectul migrației forței de muncă și necesității asigurării protecției sociale a cetățenilor moldoveni care muncesc în Rusia.

La finalul întrevederii, interlocutorii au confirmat deschiderea pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor moldo-ruse, bazate pe încredere și respect reciproc.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Republica Moldova trebuie să aibă relații bune cu toți, și chiar deloc nu contează dacă mergem spre UE în relațiile cu Russia, la sigur e posibil să menținem niște relații bune cu ambele, doar tot depinde de autorități, cum duc dialogul și deciziile pe care le iau pînă în final…

    Apreciază

  2. Este o idee bună că Filip încearcă să mențină relațiile de prietenie cu Rusia și implicare în mai multe proiecte economice, dar oricum vectorul principal este UE!

    Apreciază

  3. Daca vrem cu adevarat sa ajungem o tara cu o economie puternica atunci nu trebuie sa ne alinta si sa avem relatii bune atit cu Vestul cit si cu Estul. Ma bucur sa vad ca democratii actioneaza corect.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.