Premierul Filip îl strânge cu ușa pe șeful BNS: ori explicații, ori demisia

Pavel Filip. Foto: gov.md

Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul Pavel Filip a solicitat Biroului Naţional de Statistică (BNS) explicaţii pe parcursul următoarelor trei zile sau demisia conducerii acestuia în cazul anchetei interne privind rezultatele recensământului populaţiei, notează IPN.

La şedinţa de astăzi a Guvernului, Pavel Filip şi-a arătat nemulţumirea în legătură cu nivelul insuficient la care a fost realizată ancheta internă pe marginea întârzierii rezultatelor recensământului desfăşurat la începutul anului 2014, precum şi cu atitudinea conducerii BNS faţă de sarcinile înaintate de Guvern.

„Am solicitat încă în 22 martie curent desfășurarea unei anchete interne la BNS. Abordez astăzi acest subiect, pentru că mi s-a prezentat rezultatele acestei anchete interne. Eu vreau să constat că este o poezie frumoasă, cuvinte aranjate foarte frumos în rezultatele acestei anchete, dar este una absolut sterilă, din care eu nu pot trage absolut nicio concluzie. Abordarea a fost una foarte și foarte superficială. Nicio propunere concretă și niciun rezultat concret în urma acestei anchete. Mai mult, atunci când am petrecut, pare-mi-se pe 1 aprilie, această Comisie națională pentru recensământul populației, am solicitat ca timp de o lună de zile să avem datele preliminare după procesarea datelor din ancheta de control. Astăzi deja suntem în 11 mai, eu nu am văzut aceste date”, s-a arătat indignat premierul.

Pavel Filip a scos în evidenţă şi alte nereguli legate de recensământ.

„Mi s-a raportat că există o marjă de eroare. Am consultat specialiștii și mi s-a spus că atunci când se petrece recensământul în general nu există marje de eroare. De aceea, dincolo de faptul că nu știm cât de veridice vor fi aceste date, noi nu avem nici datele pe care am convenit pe parcurs. De asta o să vă rog să-i transmiteți domnului Marin Gospodarenco (şeful BNS – n.r.) că în trei zile eu aștept o explicație foarte clară, dar nu așa precum a fost prezentată și ancheta de control. Pentru că dacă nu sunteți în stare să prezentați o anchetă cel puțin, atunci să vă prezentați demisia”, a declarat premierul.

Pavel Filip a declarat că un parcurs similar vor avea toţi funcţionarii care denotă o abordare superficială faţă de atribuţiile de serviciu.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.