Ce spune Vlad Plahotniuc despre viitorul șef de stat și despre candidatul unic al dreptei la prezidențiale

Vlad Plahotniuc. Foto: adevarul.ro

Vlad Plahotniuc. Foto: adevarul.ro

Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, consideră că dezbaterea care există acum în zona partidelor de dreapta în privința susţinerii unui singur candidat este ridicolă.

Într-un interviu pentru portalul Deschide.md, Vlad Plahotniuc susține acest fapt se înțelege cel puţin prin modul în care se vede public că se desfăşoară această dezbatere, „când o marionetă a unor interlopi fugari încearcă în cel mai cinic mod să profite de nişte naivi ca să-i dea lui sprijinul și voturile în numele «unităţii» dreptei, aşa cum i-a păcălit şi pe oameni când i-a scos la proteste, apoi le-a abandonat nevoile şi s-a folosit de protestul lor pentru a-şi face un partid politic”.

Potrivit lui Plahotniuc, un partid politic serios nu poate să nu participe cu candidatul propriu la alegerile prezidențiale din toamnă. „De aceea avem turul întâi, ca fiecare partid să propună electoratului candidatul şi proiectul său, iar în turul doi desigur că deja se poate ajunge la diferite alianţe, la un candidat susţinut de mai multe partide”, a subliniat democratul.

Prim-vicepreședintele PDM consideră că, dacă partidele de dreapta s-ar uni în jurul unui singur candidat, scorul total al dreptei ar fi considerabil mai mic decât ar putea acumula partidele respective împreună, dacă ar merge separat.

„Partidele de dreapta din opoziţie au, până la urmă, tot dreptul chiar şi să fuzioneze şi să-l susțină pe candidatul interlopilor fugari, eu nu văd o problemă aici, important e să o facă transparent şi să-şi asume public aceasta decizie, astfel încât electoratul să înţeleagă ce votează”, a punctat Vlad Plahotniuc.

Democratul mai spune că alegerea preşedintelui nu trebuie să aibă în faţă doar viziuni geopolitice, întrucât „oamenii au nevoie, în primul rând, de un preşedinte echilibrat, care să gestioneze cu înţelepciune tensiunile din societate, nu să le accentueze şi să genereze războaie politice”. „E nevoie de un preşedinte puternic, cu experienţă reală de viaţă, care să fie garantul stabilităţii ţării în următorii ani”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Prim-vicepreședintele PDM consideră că la toamnă moldovenii vor alege în calitate de șef al statului un om al consensului, care să gestioneze cu înţelepciune tensiunile din societate și să nu genereze războaie politice.

Reclame


Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.