Culmea libertății presei! Ziariștii protestează, inclusiv cei ai lui Filat și Țopa, pretinzând că nu sunt liberi

Foto: moldova24.info

Foto: moldova24.info

Jurnaliștii de la instituțiile controlate de oligarhii Victor Țopa, Chiril Lucinschi și Vlad Filat au participat joi, 12 mai, la un marș pentru libertatea presei, organizat de un grup de organizații neguvernamentale.

Manifestația la care au participat câteva zeci de jurnaliști a început în fața Parlamentului. Aceștia au mers în marș până în fața Legislativului, unde a ieșit și speakerul Andrian Candu, care i-a invitat pe reprezentanții mass-media la o discuție, săptămâna viitoare, pentru a analiza problemele cu care se confruntă mass-media.

„Libertatea presei este foarte importantă și în situația în care sunt intimidări și piedici este important să le excludem. Dar asta se face prin dialog constructiv”, a declarat Candu, citat de Moldova24.

Însă mai mulți participanți se pare că nu au venit la acțiune pentru a rezolva problemele cu care se confruntă breasla, lucru remarcat și de Candu.

„În situația în care am ieșit în fața Dvs. să avem o discuție și nici măcar nu e posibil pentru că unii sunt interesați doar să scandeze și să protesteze, atunci probabil nu există o intenție adevărată de a găsi poate eventuale soluții la acele impedimente pe care le menționați”, a spus speakerul.

Atunci, în discuție a intrat directoarea publicației Ziarul de Gardă, Alina Radu, intervenția căreia semăna mai mult cu un atac la persoană decât apărarea intereselor jurnaliștilor. După un schimb de replici între Andrian Candu și Alina Radu, președintele Parlamentului a reiterat invitația la discuții pentru cei „care sunt cu adevărat interesați în dialog și soluții”.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.