Punct vamal comun la frontiera moldo-română, din 2017

Foto: argumentul.info

Foto: argumentul.info

R. Moldova și România vor avea un punct vamal comun de trecere a frontierei de stat începând cu anul 2017. Despre aceasta au anunțat miercuri, 11 mai, în cadrul unei conferințe de presă, şefii Serviciilor Vamale din R. Moldova și România, Vitalie Vrabie și Claudiu Ardeleanu.

Directorul general al Serviciului Vamal al R. Moldova, Vitalie Vrabie, a menționat că din 2017 va funcționa punctul de trecere comun Cahul-Oancea, care va asigura trecerea controlului vamal al călătorilor doar la o singură barieră.

„Această strategie nouă va micșora timpul efectuării controalelor de rigoare a cetățenilor și va spori confortul acestora”, a afirmat Vrabie, citat de Moldpres.

La rândul său, șeful Direcției Generale a Vămilor din România, Claudiu Ardeleanu, a subliniat că aplicarea trecerii comune a frontierei de stat va exclude barierele de călătorie a cetățenilor, dar și a exportului sau importului de mărfuri.

„Suntem siguri că această abordare comună de bună înțelegere și respect reciproc va da rezultate nu doar la nivel de conducere, ci și pentru călătorii de rând, care sunt de fapt principalii beneficiari ai acestei noi metode de lucru. Este o practică mondială, pe care încercăm să o implementăm pentru a avea beneficii la capitolul operativității și siguranței deplasării călătorilor dintr-o țară în alta”, a spus Ardeleanu.

În R. Moldova există opt posturi vamale de trecere a frontierei cu România, dintre care două feroviare și șase rutiere.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.