PLDM nu are „preşedinte interimar”. Pistrinciuc e doar moderator în partid

Vadim Pistrinciuc. Foto: unimedia.info

Vadim Pistrinciuc. Foto: unimedia.info

Vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, susţine că nu deţine funcţia de preşedinte interimar al formaţiunii, aşa cum se vehiculează în presă, ci doar moderează şedinţele partidului.

Potrivit lui, PLDM nici nu are în statut funcţia de „preşedinte interimar”, iar o decizie în acest sens poate fi luată doar de Congresul partidului.

„De câteva luni deja, prin rotație, eu exercit anumite atribuții de convocare și moderare a ședințelor partidului, care probabil ulterior vor fi moderate de un alt vicepreședinte al PLDM. În statutul PLDM nu există funcția de președinte interimar. În atribuțiile mele intră doar convocarea, moderarea ședințelor Biroului politic al partidului și Consiliului politic național”, a declarat Vadim Pistrinciuc, citat de Radio Moldova.

Precizăm că, după ce liderul PLDM, Vlad Filat, a fost arestat preventiv fiind acuzat de corupere pasivă și trafic de influență, interimatul funcției a fost deţinut de către vicepreşedintele formaţiunii, Valeriu Streleț, care s-a retras de la șefia PLDM, în prezent ocupându-se de propriile afaceri. Streleț deține firma „Bioprotect” SRL, unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de chimicale din R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.