La Chişinău se reunește Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova

Foto: ipn.md

Foto: ipn.md

Delegaţia Parlamentului European din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova, condusă de europarlamentarul Andi Cristea, va efectua o vizită la Chişinău în perioada 17-19 mai.

Membrii Delegaţiei urmează să discute cu omologii moldoveni situaţia politică din R. Moldova, relaţiile acesteia cu UE, precum şi stadiul implementării reformelor din cadrul sistemului judiciar, de drept şi electoral. După întâlnirea de la Bruxelles, în perioada 21-22 septembrie 2015, aceasta va fi cea de-a doua reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului European.

„Această întâlnire, prima care va avea loc în Chişinău de la semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Moldova, va reprezenta un moment important pentru consolidarea suplimentară a legăturilor interparlamentare şi pentru a evalua de o manieră amănunţită implementarea Acordului de Asociere şi agenda reformelor. Cred cu tărie că dialogul nostru, care beneficiază de un mandat puternic, prevăzut chiar în Acordul de Asociere, constituie un instrument crucial pentru asigurarea implementării reformelor, necesare în mod urgent pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor”, a precizat şeful delegaţiei PE, europarlamentarul român Andi Cristea, potrivit sursei citate.

Delegaţia va fi formată din patru eurodeputaţi şi anume Andi Cristea (S&D, România), Michal Boni (EPP, Polonia), Petras Auštrevičius (ALDE, Lituania) şi Norica Nicolai (ALDE, România).

Relaţiile UE-Moldova şi situaţia din R. Moldova, implementarea Acordului de Asociere, asigurarea libertăţii presei, realizarea reformelor din cadrul sistemului judiciar, de drept şi electoral, precum şi guvernarea economică şi financiară vor fi principalele subiecte discutate în cadrul reuniunii Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova. Aceasta va avea loc miercuri, 18 mai, şi va fi urmată de o conferinţă de presă în Parlamentul R. Moldova, care va debuta la ora 15.00.

Deputaţii europeni vor participa, de asemenea, la întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, şi cu ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.