Armașu: Proiectul bugetului pentru anul 2016 va fi înaintat în Parlament peste cel mult 10 zile

Octavian Armasu

Octavian Armașu. Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

Cel mult peste 10 zile proiectul legii privind bugetul de stat pentru anul 2016 va fi expediat în Parlament. Despre aceasta a comunicat pentru Infotag ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, menţionând că „toate lucrările legate de bugetul pentru 2016 sunt la ultima etapă”.

„Cred că săptămâna aceasta vom reuşi să coordonăm proiectul bugetului la comisia trilaterală, apoi să-l aprobăm la şedinţa Guvernului, pentru a expedia acest document important în Parlament”, a spus ministrul.

El a menţionat că „proiectul bugetului conţine o anumită parte a finanţării externe, astfel că Guvernul nu putea prezenta acest document în Parlament fără a avea sprijinul partenerilor externi ai Moldovei”. Potrivit spuselor sale, Guvernul a dat dovadă de activitate, adresându-se FMI cu iniţiative privind reforme ce necesită a fi implementate în Moldova.

„Negocierile merg mai greu decât am aşteptat. Spre fericire, reformele propuse au fost privite pozitiv de către partenerii externi. La sfârşitul lunii mai, în cadrul unei noi vizite Misiunea FMI va veni cu o evaluare obiectivă a paşilor care urmează a fi întreprinşi de Guvern. Cred că rezultatele discuţiilor vor fi un fundament trainic pentru noul Program de cooperare a Guvernului şi Băncii Naţionale cu FMI”, a spus ministrul.

Armaşu a subliniat profunditatea şi importanţa reformelor, în privinţa căror Guvernul a cerut sprijinul FMI.

„În tot acest timp, în unele sectoare ale economiei reformele sunt realizate cu mare întârziere sau sunt complet blocate. Astfel că am avut nevoie de mult timp pentru a le pregăti. Ne-am dorit ca în final ţara să semneze un Program cu FMI, care prevedea schimbări serioase, garantând rezultat palpabil pentru cetăţenii RM”, a menţionat el.

„Sunt optimist deoarece văd că avem suficient sprijin politic pentru ca Guvernul să poată obţine un program destul de bun cu FMI”, a subliniat ministrul.

Fiind întrebat despre posibilitatea semnării unul nou Program cu FMI în anul 2016, ministrul a spus: „Desigur! Reformele noastre nu pot fi tergiversate, acestea trebuie implementate în anul curent”.

„Important că am găsit înţelegere din partea FMI. Ţara are nevoie de sprijin financiar pentru implementarea reformelor şi modificărilor structurale serioase, care vor oferi rezultat vizibil în viitorul apropiat”, a declarat Armaşu.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.