Pavel Filip: Ministerele sunt gata să implementeze reformele ce se regăsesc în foaia de parcurs privind Acordul de Asociere UE-RM

Foto: gov.md

Foto: gov.md

UE aşteaptă reforme, fapte şi rezultate concrete în implementarea foii de parcurs privind Acordul de Asociere RM-UE.

Declarația a fost făcută joi la Chișinău de către deputaţii europeni, după întrevederea delegației Comitetului de Asociere Parlamentară UE-RM cu premierul Pavel Filip.

Potrivit oficialilor, în cadrul întrunirii comune au fost discutate subiecte privind starea actuală a cooperării UE-RM, progresele înregistrate în implementarea agendei de reforme și situația financiară.

„Discuţia de astăzi a fost una constructivă, am vorbit despre fapte concrete, ci nu despre promisiuni. Dacă ne referim la o susţinere financiară, atunci UE este gata să intervină doar după semnarea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Este important ca Guvernul de la Chişinău să aibă ambiţie politică în implementarea reformelor. Vedem progrese, dar aşteptăm rezultate mai bune, întrucît la următoarea reuniune, care va avea loc în toamna acestui an la Bruxelles, să analizăm detaliat aceste reuşite”, a declarat copreşedintele Comitetului Parlamentar din partea UE, Andi Cristea, citat de Moldpres.

„R. Moldova este un partener extrem de important pentru noi, de aceea susţinem în continuare implementarea foii de parcurs pentru recîştigarea încrederii atât a UE, cât şi a cetăţenilor”, a afirmat Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Petras Auštrevičius.

Premierul Pavel Filip a menţionat că ministerele sunt gata să implementeze reformele şi să îndeplinească obiectivele ce se regăsesc în foaia de parcurs.

„Există o mare dorinţă de a moderniza R. Moldova, de asta ne bucurăm că ţara noastră rămâne în lista statelor prioritare ale programului Parlamentului European şi suntem susţinuți în îndeplinirea scopurilor propuse”, a menţionat premierul Pavel Filip.

Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM se desfăşoară în perioada 18-19 mai, la Chișinău. Prima reuniune a forului a avut loc la Bruxelles, în perioada 21-22 septembrie 2015.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.