Armata germană pregătește investiții de zeci de milioane de euro în tancuri și apărarea aeriană

Bundeswehr

Foto: zeit.de

Germania intenționează să investească zeci de milioane de euro în tancuri și într-un nou sistem de apărare aeriană, după ce a fost anunțată o creștere a bugetului apărării pentru 2017, au declarat sâmbătă surse citate de DPA.

Berlinul va cheltui o sumă cu opt cifre pentru modernizarea tancurilor de luptă Leopard 2, au precizat aceste surse, care fac parte din Ministerul Apărării.

O sumă cu nouă cifre va fi cheltuită pentru un nou sistem tactic de apărare aeriană (TVLS), au adăugat sursele.

Într-o declarație apărută sâmbătă în revista Focus, ministrul apărării Ursula von der Leyen e evidențiat bugetul mai mare și instrucțiunile mai stricte privind calitatea în proiectele de achiziție de echipamente militare.

„Cerem ca industria (apărării) să ofere Armatei germane echipamente la timp și fără defecte, așa cum face cu clienții privați”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Ea a mai spus că principala sa preocupare sunt folosirea eficientă a fondurilor publice și asigurarea celei mai bune protecții pentru militari.

Decizia de a cheltui mai mulți bani pe apărare a fost determinată de înrăutățirea situației privind securitatea, în special din cauza intervenției Rusiei în Ucraina, a amenințării tot mai mare reprezentate de terorism și a „instabilităților din jurul Europei”.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a decis că majoreze bugetul pentru apărare de la 34,3 miliarde de euro la 39,2 miliarde de euro până în 2020.

Armata germană (Bundeswehr) a spus însă că această creștere este insuficientă, fiind sub ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul național al apărării.

Conform unor documente oficiale confidențiale, citate de cotidianul popular Bild, creșterea nu va fi suficientă pentru a acoperi costurile cu noile tancuri și cu noul sistem de apărare aeriană.

Pe de altă parte, Ursula Von der Leyen a anunțat un plan de a crește numărul angajaților armatei cu 14.300 de militari și 4.400 de funcționari civili în următorii șapte ani. Șapte mii de posturi ar urma să fie create imediat.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.