CAZUL FILAT. Avocaţii spun una despre clientul lor, DIP spune alta despre inculpat

Vlad Filat

Vlad FIlat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Avocații fostului premier Vlad Filat îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor clientului său, aflat în arest preventiv în cadrul Penitenciarului 13.

Potrivit apărătorilor lui Filat, fostul premier urma să aibă săptămâna trecută o întrevedere cu notarul, însă administraţia penitenciarului, deşi iniţial şi-ar fi dat acceptul, a contactat notarul şi l-a anunţat că întrevederea nu va avea loc. La rândul său, Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) afirmă că întrevederea nu a avut loc pe motiv că juristul instituţiei nu era prezent, aflându-se într-o şedinţă de judecată până la acel moment.

Într-un comunicat citat de IPN, avocaţii fostului premier menţionează că în urma cererii depuse la 18 mai curent, Vlad Filat a primit acordul instanţei de judecată de a avea o întrevedere cu notarul în sediul instituţiei penitenciare, pentru perfectarea anumitor acte notariale. Cu acceptul iniţial al administraţiei penitenciarului, întrevederea a fost planificată pentru vineri, 20 mai, ora 16.00. Dar, în aceeaşi zi, notarul a fost contactat de conducerea instituţiei în cauză şi anunţat că întrevederea cu Vlad Filat nu va avea loc, fără a indica careva motive întemeiate.

„Nu a fost luat în consideraţie nici demersul apărătorilor de a asigura întrevederea deputatului Vlad Filat cu notarul în data de 24 mai curent. Administraţia Penitenciarului nr.13 refuză să execute dispoziţia instanţei, fără a aduce explicaţiile de rigoare în acest sens. Considerăm că acest gest este unul nejustificat şi limitează dreptul persoanei de a beneficia de serviciile inerente unei societăţi democratice”, menţionează avocaţii în comunicat.

Serviciul de presă al DIP a precizat pentru IPN că asigurarea întrevederii inculpatului Vlad Filat cu notarul nu a avut loc, deoarece juristul instituţiei nu era prezent, aflându-se într-o şedinţă de judecată până la acel moment. La fel, DIP menţionează că asemenea întrevederi nu pot avea loc spontan, ele necesită timp şi implicarea mai multor servicii ca – paza, securitate, regim, astfel încât să nu fie destabilizată situaţia în penitenciar, dar şi să nu le fie îngrădite drepturile celorlalţi peste o mie de persoane care se află în arest preventiv la Penitenciarul 13.

Fostul premier Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut pe 15 octombrie 2015. Acesta este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă şi riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Vlad Filat pledează nevinovat.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Inseamna ca Filat vrea prin intermediul notarului sa transfere banii si imobilului cuiva din rude. Nu trebuie de lasat sa transfere banii tarii, intai sa se pronunte verdictul, ca mai apoi sa ne dam cu parerea despre cat este de corect capitalul sau castigat.

    Apreciază

  2. Filat trebuie sa stea multi ani dupa gratii pentru ca afurat un miliard si acum o tara intraga se afla in griza din cauza lui

    Apreciază

  3. interesant, cum avea sa se simta el daca statea intr-o celula simpla… or, altora nu li se incalca drepturile prin crearea de astfel de celule vip…?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.