OPINII. Autorităţile trebuiau să reacţioneze în cazul incidentelor de la marşul „Fără frică”

Marsul Fara Frica

Foto: fb.com/constantin.grigorita.9

Politicienii moldoveni nu au reacţionat în cazul altercaţiilor de la desfăşurarea marşului solidarităţii „Fără frică” pentru că nu cunosc valorile europene. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la TV 7.

Ex-deputata Stela Jantuan susţine că lipsa de reacţie a politicienilor moldoveni demonstrează că ei sunt departe de valorile europene.

„Atunci când au votat Acordul de asociere cu UE au făcut-o cu ochii închişi, doar pentru a mai câştiga imagine. La fel au votat şi Legea pentru egalitate în şanse. Ei nu cunosc ce înseamnă în esenţă drepturile omului şi valorile europene”, a spus Jantuan, potrivit IPN.

Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice, la fel consideră că politicienii moldoveni nu cunosc care sunt cu adevărat valorile europene.

„Partidele trebuiau să-şi expună poziţia. Însă au evitat s-o facă pentru că nu cunosc care sunt valorile europene. Tăcerea lor denotă că eu sunt pro-europeni doar în declaraţii”, a opinat Barbăroşie.

Viorel Cibotaru, ex-ministru al Apărării, susţine că autorităţile statului trebuiau să reacţioneze, deoarece ceea ce s-a întâmplat la marşul de duminică a întrunit semnele unui război hibrid.

„Au fost acolo şi de extremă stânga, şi de extremă dreapta, şi organizaţii religioase. Autorităţile trebuiau să ia atitudine faţă de aceasta”, a spus Cibotaru.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.