Un oficial maghiar cere accelerarea integrării europene a țărilor din Parteneriatul Estic al UE

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY-MINISTER

Peter Szijjarto. Foto: telegraph.co.uk

Integrarea europeană a țărilor din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene trebuie să fie accelerată atât pentru stabilitatea statelor respective, cât și pentru securitatea Europei, a apreciat luni ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI, potrivit Agerpres.

Prezent la Bruxelles pentru o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE, Peter Szijjarto a spus că situația securității în regiunile din vecinătatea estică a Uniunii Europene este extrem de „fragilă”.

Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Azerbaidjanul și Armenia sunt implicate în dispute care afectează în mod direct securitatea Europei, iar statele implicate au nevoie de o reacție pozitivă din partea UE, întrucât în absența sa sprijinul pentru integrare în țările respective se va reduce dramatic — a atras atenția Szijjarto.

Șeful diplomației ungare a cerut Uniunii Europene să decidă ridicarea imediată a obligativității vizelor pentru cetățenii Georgiei și ai Ucrainei, deoarece ambele țări au îndeplinit criteriile necesare pentru această măsură.

Pe de altă parte, el a anunțat că Ungaria a recomandat semnarea unui parteneriat strategic cu Azerbaidjanul cât mai curând posibil, întrucât această țară este singura sursă energetică alternativă pentru UE pe termen scurt.

De asemenea, Budapesta a recomandat deblocarea fondurilor UE pentru Belarus, susținând că relațiile comerciale cu Minskul ar fi „în special benefice” pentru Uniunea Europeană.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.