Voronin: PCRM, unicul partid care şi-a păstrat poziţiile promoldoveneşti

Vladimir Voronin at the EC

Vladimir Voronin. Foto: independent.md

PCRM a rămas unicul partid care şi-a păstrat poziţiile promoldoveneşti de dezvoltare a ţării. Despre aceasta a declarat preşedintele formaţiunii, Vladimir Voronin, într-un interviu pentru Radio Moldova, citat de IPN.

„Este important să mişcăm ţara înainte. Rolul partidului anume acesta este şi fiecare membru al partidului spre asta tinde, indiferent unde activează. Trebuie să ne unim eforturile pentru succesul ţării. Asta am făcut atunci când eram la guvernare, dar şi în opoziţie. Nu am acceptat să ne schimbăm după cerinţele altora”, a spus Vladimir Voronin.

Politicianul a accentuat că pentru dezvoltarea ţării a negociat, în perioada guvernării comuniste, posibilitatea de a avea relaţii comerciale cu UE în condiţii preferenţiale. Preşedintele PCRM e de părere că ţara se dezvolta foarte bine având acele condiţii preferenţiale de comerţ cu UE. În acelaşi timp, din punctul său de vedere, Acordul de Asociere semnat în 2014 cu UE nu contribuie la dezvoltarea ţării şi autorităţile nu ar fi trebuit să se grăbească să-l semneze.

Vladimir Voronin a amintit că atunci când a lansat posibilitatea de comerţ cu UE în condiţii preferenţiale, susţinerea pentru Uniunea Europeană din partea populaţiei R. Moldova ajungea la 70%. Însă, odată cu semnarea Acordului de Asociere şi comiterea mai multor fărădelegi din partea guvernărilor de la 2009 încoace, susţinerea pentru integrarea europeană este în continuă scădere.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.