Ericsson intenționează să-și extindă prezența în R. Moldova

Ericsson

Foto: cnbc.com

Compania Ericsson este interesată să lucreze în cadrul parcurilor IT virtuale din R. Moldova şi este gata să-şi extindă prezenţa în republică. Astfel a declarat noul preşedinte Ericsson pentru Europa de sud-est, Marie Large, la o recentă întrevedere la Chişinău cu premierul Pavel Filip.

Marie Large a menţionat că există intenţia de extindere a Centrului Operațional de Administrare a Rețelelor Ericsson din Europa de sud-est, amplasat la Chişinău.

Premierul a relatat despre măsurile întreprinde de Guvern în vederea îmbunătăţii mediului de afaceri şi oportunităţile oferite pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul viitoarelor parcuri IT, care urmează să-şi înceapă activitatea.

Parcurile IT virtuale urmează să-şi înceapă activitatea în anul 2017. O lege în acest sens deja a fost adoptată de Parlament, în prezent fiind elaborat cadrul normativ conex pentru implementarea documentului. O inovaţie este introducerea pentru rezidenţii parcului a impozitului unic de 7% din vânzări.

În paralel sunt revizuite programele şcolare la disciplina informativa şi se lucrează asupra lansării Centrului de instruire în domeniul IT, menit să pregătească specialişti înalt calificaţi pentru sectorul tehnologiei informaţiei.

Compania Ericsson este lider la nivel global în furnizarea de tehnologie și servicii de comunicații. Compania are clienți în peste 180 de țări și susține rețele care deservesc peste 2,5 miliarde de abonați, iar 40% din traficul mobil mondial revine rețelelor Ericsson.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.