OPINIE. În R. Moldova partidele proeuropene sunt de stânga, iar cele prorusești – de dreapta

Silviu Tanase

Silviu Tănase. Foto: fb.com/silviu.tanase

În R. Moldova partidele proeuropene sunt de stânga, iar cele prorusești – de dreapta, scrie Silviu Tănase în Timpul. Editorialistul își argumentează afirmația făcând referință la recentul marș „Fără frică”, organizat de comunitatea LGBT, dar și la proiectul de Lege inițiat de PL prin care ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă.

Potrivit lui Silviu Tănase, marșul „Fără frică” a demonstrat încă o dată că „pretinsele partide de stânga (PSRM, PCRM) au un electorat cu viziuni de extremă-dreapta, la care se suprapune și imperialismul șovin rusesc”. Potrivit autorului, „această poziționare agresivă sau chiar fuzionare, cu elementele fanatice religioase, demonstrează fără echivoc, că stânga prorusă din Chișinău este în realitate o grupare de extremă dreapta cu toate atributele necesare – șovinism, naționalism agresiv, intoleranță etc.”.

Silviu Tănase subliniază că, deși stânga tradițională militează pentru un stat secular, fără implicarea instituțiilor religioase, partidele „de stânga” precum PSRM și PCRM nu se sfiesc să implice în special Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Moscovei. Asta pentru că membrii partidelor menționate sunt „persoane fără morală, fără pregătire academică serioasă și, pentru a se menține la putere, sunt gata să declare orice”, susține editorialistul.

Pe de altă parte, Silviu Tănase afirmă că „avem alte anormalități” și face trimitere la proiectul de Lege inițiat de PL și votat de Parlament, prin care bugetarii au fost pe 1 iunie trimiși la odihnă, iar într-o altă sâmbătă vor fi scoși la lucru. „Liberalii din Chișinău au descoperit alte legi economice, unde bugetarii stau acasă, nu produc nimic, în schimb angajații din privat, ca fraierii, lucrează, achitând impozite geniilor din Parlament”, argumentează editorialistul.

„Stânga se aliază cu fanaticii ortodocși, cu legionarii de carton și „luptă” împotriva comunității LGBT, iar dreapta votează zile libere într-o bună tradiție sovietică, când statul decidea: când, cum și ce trebuie sărbătorit. Cât timp lucrurile în politică de pe Bâc vor rămâne inversate în acest mod, nu are sens să ne așteptăm la schimbări sau progrese în vreun domeniu”, conchide Silviu Tănase.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

3 răspunsuri

  1. Offf imi este a vomita cand vad asa experti politici blea, daca Guvernare actuala este una propusa pai eu nu inteleg de ce acestea indeplinesc toate cerintele partenerilor europen si implementeaza reforme ce sa standardizeze R.Moldova la standartele tarilor europene.

    Apreciază

  2. PSRM și PCRM nu se sfiesc să implice în special Mitropolia Moldovei subordonată Patriarhiei Moscovei, deoarece se axeaza pe electoratul format din pensioneri care au trait sub secera si ciocan , si vor muri sub acest mit. De aia si ne axam ca Moldova ar trebui sa se aleaga cu un presedinte proeuropean care sa fie intr-un pas cu reformele proeuropene.

    Apreciază

  3. De aici rezulta ca daca vrem cit de cit un echilibru si o logica trebuie sa ne orientam spre partidele cu o doctrina social-democratica. Deja actuala guvernare a demonstrat ca poate asigura stabilitatea si progresul acestei tari.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.