Cazul BNS. Pavel Filip a transmis un mesaj „extrem de important” pentru societate

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

„Am promis că vom face ordine în instituțiile statului și iată că avem o nouă confirmare în acest sens”, a scris premierul Pavel Filip pe Facebook, referindu-se la cauza penală inițiată ieri de Procuratura municipiului Chișinău pe faptul delapidării mijloacelor financiare alocate Biroului Naţional de Statistică (BNS) pentru efectuarea Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din anul 2014.

Pavel Filip susține că este de competența organelor de anchetă să stabilească responsabilii pentru neregulile de la BNS.

Mai mult, premierul Filip scrie că „prin inițierea acestor controale la BNS, am transmis un mesaj extrem de important pentru opinia publică, și anume că Guvernul va veghea ca banii contribuabililor să fie folosiți în interes public și conform legii”.

Premierul a mai scris că Guvernul nu se va opri aici.

„Așa cum am adus mai multă ordine la Fisc și la Vamă, iar acest lucru a dus la încasări mai mari la bugetul de stat, tot așa vom acționa peste tot unde vom putea optimiza activitatea instituțiilor statului”, susține Pavel Filip, menționând că, în felul acesta, autoritățile vor putea oferi servicii publice mai bune pentru oameni.

Amintim că după ce organele de stat au depistat mai multe nereguli în organizarea recensământului din 2014, premierul Filip a cerut demisia directorului BNS, Marin Gospodarenco, și a sesizat Procuratura Generală în legătură cu acest caz.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.