Peste jumătate din cuplurile din R. Moldova divorțează după un deceniu de căsnicie

Casatorie_divort

Foto: tophabits.ro

În R. Moldova, dragostea durează 11 ani. Anume atât se menţin, în medie, căsniciile în ţara noastră. Potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS), peste jumătate dintre cupluri divorţează după mai puţin de nouă ani de căsătorie.

Datele oficiale arată că 54 la sută dintre cuplurile care pun punct căsniciei o fac în mai puţin de nouă ani. 14 la sută au decis să-şi rupă mariajul după ce au trăit împreună între 10 şi 14 ani.

Nouă la sută s-au despărţit după ce au fost căsătoriţi între 15 şi 19 ani, iar aproape un sfert au hotărât să pună capăt căsniciei după peste 20 de ani. Numărul divorţurilor în Moldova este în uşoară creştere.

Anul trecut, 11.200 de cupluri şi-au dezlegat mariajul, cu 100 mai multe decât în 2014. Un an mai devreme, numărul divorţurilor a fost de 10.800.

Psihologii explică aceasta situaţie prin lipsa de pregătire morală pentru viaţa de familie, dar şi prin problemele financiare pe care trebuie să le înfrunte în special cuplurile tinere.

Dintre persoanele divorţate s-au recăsătorit, anul trecut, 16,5 la sută dintre bărbaţi şi puţin peste 15 la sută dintre femei. În acelaşi timp, au fost înregistrate aproape25.000 căsătorii, cu 3,5 la sută mai puţin în comparaţie cu 2014.

Publika.mdCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.