A fost propusă „cea mai bună soluţie” în privința candidatului la prezidențiale

Anatolie Prohnitchi

Anatolie Prohnițchi. Foto: noi.md

Identificarea şi înaintarea unui candidat la funcţia de preşedinte din rândurile societăţii civile este cea mai bună soluţie. Acest candidat nu trebuie să aparţină unui partid, iar după ce va fi identificat, pretendentul la funcţia de şef al statului trebuie să-şi asume nişte angajamente şi să-şi stabilească un program exact.

Opinia a fost exprimată de către preşedintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi, în cadrul unor dezbateri publice, notează IPN.

În opinia liderului PVRM, dacă societatea civilă, precum şi partidele politice de centru-dreapta vor promova imaginea candidatului ales, atunci acesta va reuşi să devină viitorul preşedinte. De asemenea, Anatolie Prohniţchi consideră că cu cât mai greu va fi identificat un candidat comun la funcţia de şef al statului, cu atât mai dificil va fi procesul de promovare a imaginii acestuia în societate.

Totodată, liderul formaţiunii este de părerea că deşi nu sunt încă făcute modificările în Codul Electoral, totuşi alegerile prezidenţiale vor avea loc. Anatolie Prohniţchi afirmă că dacă partidele de centru-dreapta nu vor identifica curând un candidat la preşedinţie, atunci şef al statului va deveni o persoană care va demonstra că are suficiente pârghii pentru a stopa parcursul european al ţări.

Anatolie Prohniţchi, de asemenea, opinează că tot mai mulţi lideri de partide tind să participe în scrutinul prezidenţial, însă aceştia uită că nu este vorba despre alegeri locale sau parlamentare. Potrivit lui, participarea mai multor candidaţi în acest scrutin va aduce în fruntea ţării un preşedinte nepotrivit.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.