Comratul a declarat război comerţului stradal neautorizat

Comrat_comert

Foto: moldpres.md

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri au întreprins un şir de măsuri menite să combată comerţul stradal neautorizat în municipiul Comrat. În acest sens a fost creată o comisie specială care, timp de două săptămâni, va căuta soluţii pentru această problemă, după care vor fi aplicate sancţiuni.

Potrivit Primăriei Comrat, citată de Moldpres, antreprenoriatul neorganizat de pe străzile orașului deja prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei, deoarece produsele nu sunt verificate şi nu prezintă nicio dovadă de calitate sau securitate alimentară.

„Încă un an în urmă a fost aprobată o decizie privind reglementarea activităţii pieţelor din oraş, însă mulţi vânzători nu o respectă. Astfel am ajuns că în preajma pieţelor peste 40% din mărfuri sunt vândute ilegal. În acelaşi timp, administraţia locală  nu este în drept să sancţioneze comerțul neautorizat”, a informat viceprimarul de Comrat, Alexandr Suhodolschi.

La rândul său, adjunctul başcanului, Vadim Ceban, a subliniat că asemenea situaţie creează condiţii de concurenţă neloială, defavorizând comercianţii care achită impozite şi respectă legislaţia.

Începând de joi, 9 iunie, comisia formată de autorităţi, din care fac parte reprezentanţi ai poliţiei, primăriei, serviciului fiscal ş.a. va efectua raiduri prin oraş şi va propune vânzătorilor opţiuni pentru a-şi organiza o afacere legală. Negocierile vor dura timp de două săptămâni, după care vor fi aplicate sancţiuni.

Actualmente la Comrat activează trei pieţe alimentare.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.