Experți: Un posibil atac nuclear al ISIS asupra Europei este un risc real

ISIS

Foto: mashable.com

Experţii reuniţi în Forumul Internaţional din Luxemburg pentru Prevenirea Catastrofelor Nucleare susţin că există un „risc real” al unui posibil atac nuclear asupra unei capitale importante din vestul Europei, scrie publicaţia britanică The Independent, citată de TVR.

„ISIS deja a lansat numeroase atacuri cu arme chimice în Siria şi ştim deja că au planuri de a folosi arme nucleare în inima Europei. Toate acestea, combinate cu o pază slabă la centrele de cercetare nucleară din fostul spaţiu sovietic, înseamnă că posibilitatea unui atac nuclear asupra unei capitale europene este mare.

De asemenea, faptul că teroriştii au încercat să atace centralele nucleare din Belgia este o altă dovadă a intenţiilor pe care le au.

Nu este nevoie ca teroriştii să folosească o aşa-numită «bombă murdară» (dispozitiv exploziv în care se folosesc şi materiale radioactive şi convenţionale – n.r.). Chiar şi folosirea unor bombe artizanale într-o centrală nucleară ar avea efecte catastrofale”, a precizat Moshe Kantor, preşedintele Forumul Internaţional din Luxemburg pentru Prevenirea Catastrofelor Nucleare la o conferinţă organizată la Amsterdam.

Declaraţiile lui Moshe Kantor au fost întărite şi de un fost ministru al Apărării din Marea Britanie, Des Browne, care a susţinut că ISIS caută să intre în posesia materialelor nucleare, iată de ce un astfel de atac „nu ar trebui să fie o surpriză”.

Forumul Internaţional din Luxemburg pentru Prevenirea Catastrofelor Nucleare a fost înfiinţat în 2007, iar acesta reuneşte experţi de talie mondială în domenii care luptă pentru neproliferarea armelor nucleare şi pentru limitarea folosirii armamentelor.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.